Canvas-guider (sv)Instruktörs Guide InkorgHur skickar jag ett meddelande till en användare i en kurs i Inkorgen som instruktör?

Hur skickar jag ett meddelande till en användare i en kurs i Inkorgen som instruktör?

I Inkorgen kan du skicka meddelanden till en eller flera användare i en kurs.

Om din mottagarlista består av fler än 100 användare kommer ditt meddelande automatiskt att skickas som individuella meddelanden till varje användare. Som avsändare kommer du också att inkluderas i det totala mottagarantalet.

Anteckningar:

  • För närvarande kan ni inte skicka meddelanden till användare i flera kurser.
  • Du kan även skicka ett meddelande till dig själv men meddelanden kan endast ses i Skickat mappen.
  • Användare visas i konversationer när de har en aktiv registrering i en kurs, och kan inte delta i kurs om den inte är publicerad.
  • När en kurs har slutförts kan du inte längre meddela studenter i den kursen.

Öppna inkorgen

Öppna inkorgen

I global navigationen, klicka på länken Inkorg (Inbox).

Skicka Meddelande

Klicka på komponera ikonen.

Välj kurs

Filtrera kurs

I kursens rullgardinsmeny, välj den kurs dit ni vill skicka ert meddelande. Ni kan filtrera era kurser efter nuvarande favoritkurser [1], eller fler kurser [2].

Obs! När du filtrerar efter avslutade kurser [3] kan du endast svara på meddelanden som skickas till dig. Du kan inte skicka ett nytt meddelande till en användare.

Lägg till Mottagare

Lägg till Mottagare

För att lägga till en användare, sök efter användaren i Till fältet [1], eller använd Kurslistan [2].

Skriv in namnet i till-fältet

Skriv in namnet i till-fältet

Om du vill söka efter en användare skriver du användarens namn i till-fältet. Canvas fyller automatiskt i namn som matchar. Om flera namn kommer up, använd piltangenten för att välja användaren som ni vill skicka meddelande till. Tryck sedan på Enter tangenten. Användarens namn kommer att visas i Till fältet, markerat i ljusblå färg.

Om du av misstag väljer fel användare, tryck på Radera tangenten (på ett MAC-tangentbord) eller de Backspace tangenten (på ett PC-tangentbord) för att ta bort användaren.

Ni kan även sväva över användarens namn och klicka det vita X:et för att radera användaren från listan.

Lägg till flera användare

Ta bort mottagares namn

Om du vill skicka ett meddelande till flera användare skriver du namnen på användarna i till-fältet.

Obs! Om ni har en lång lista av mottagare, kommer Till fältet endast att visa 5 linjer innan rullning aktiveras. Om ni väljer kryssrutan Skicka individuella meddelanden (Send individual messages), kommer individuella meddelanden att skapas för alla mottagare.

Använda kurslistan

Använda kurslistan

För att välja en användare från kursplanen klickar du på adressbok-ikonen bredvid till-fältet [1]. Från Adressboken, lokalisera användarens roll [2] och välj sedan användarens namn [3]. Namnen är sorterade efter efternamn.

För att navigera tillbaka till kurslistan, använd pilikonen [4].

Anteckningar:

  • Användare med en anpassad roll visas i kurslistan under den roll som ställdes in som bastyp för den anpassade rollen.
  • Användare med en designerroll (eller en anpassad roll med designer som bastyp) visas inte i kurslistan. Du kan meddela en kursdesigner genom att skriva användarens namn i till-fältet.

Lägg till flera användare

Välj flera mottagare

Om du vill skicka ett meddelande till flera användare i kurslistan trycker du på kommandotangenten (Mac) eller kontrolltangenten (Windows) och klickar på namnet på varje användare som du vill lägga till i ditt meddelande. Att trycka på tangentbordstangenten kommer att hålla listfönstret öppet.

Skicka meddelande

Skicka meddelande

Ange ett ämne i ämnesraden [1].

Om du skickar ditt meddelande till flera användare, men inte vill att varje användare ska se vem som var inkluderad i meddelandet, klickar du på kryssrutan för att skicka ett enskilt meddelande till varje mottagare [2]. Om ditt meddelande innehåller över 100 mottagare (inklusive dig som avsändare) markeras den här kryssrutan som standard.

Skriv ditt meddelande i meddelandefältet [3]. Allt innehåll skickas i vanlig text (plain text). Om du inkluderar ett URL i ditt meddelande blir den automatiskt klickbar efter du skickar meddelandet.

Om du vill bifoga en fil klicka på ikonen för en fil eller media [4].

När du är klar, klicka på Skicka (Send) [5].