Canvas-guider (sv)Instruktörs Guide GrupperHur ser jag alla grupper i en kurs som instruktör?

Hur ser jag alla grupper i en kurs som instruktör?

Canvas har två typer av grupper: studentgrupper och gruppuppsättningar. Studentgrupper kan skapas antingen av en instruktör eller student och är självorganiserade av studenter. Gruppuppsättningar är grupper som du skapar för att användas för betygsatta uppgifter.

Läs mer om Grupper.

Öppna Personer

Öppna Personer

Klicka på länken People i kursnavigationen

Se gruppuppsättningar

Om minst en grupp har skapats i kursen, standardiseras sidan för människor till flik för alla [1], som visar alla användare i din kurs. Annars ber sidan dig att lägg till en gruppuppsättning genom att lägga till gruppuppsättnings knappen [2]. Du kan när som helst lägga till en gruppuppsättning.

Se användargrupper

När du har skapat en gruppuppsättning i kursen visas gruppuppsättningen som en länkad flik för enkel åtkomst till informationen för gruppuppsättningen [1]. Du kan klicka på en flik för att visa en gruppuppsättning för en användargrupp.

Du kan också klicka på alternativ menyn [2] och välja att visa användargrupp länken [3]. Sidan öppnar den första gruppuppsättningen i kursen.

När du visar en gruppuppsättning visar den skisserade fliken gruppuppsättningen som du tittar på. Klicka på andra flikar för att se andra gruppuppsättningar.

Visa grupper

Som en del av att skapa en gruppuppsättning skapas också grupper manuellt eller automatiskt.

Som standard är alla grupper komprimerade på sidan. Du kan expandera varje grupp och se vilka studenter som är medlemmar i varje grupp i gruppuppsättningen, om någon, genom att klicka på pilen intill gruppnamnet [1].

När studenterna deltar i en grupp kan du öppna gruppens alternativ-menyn, och visa innehåll och aktivitet inom en grupp [2].

Se inskrivningsmeddelande

Se inskrivningsmeddelande

Om en grupp innehåller en inaktiv student visas en etikett bredvid studentens namn. Inaktiva student-gruppinlägg kan fortfarande vara betygsatta i SpeedGrader, men studenter får inte några noteringar om deras uppgifter och kan inte visa kursbetyg. Studenter kan se studentens namn, men vet inte att studenten är inaktiv. För att förbättra gruppupplevelsen för alla gruppmedlemmar ska inaktiva studenter flyttas till en annan grupp.

Hantera gruppuppsättning

För att hantera detaljerna i gruppuppsättningen klickar du på alternativ-menyn [1].

Om du vill ändra gruppuppsättningen, klickar på länken Redigera (Edit) [2].

För att klona gruppuppsättningen, klicka på länken Klona gruppuppsättning (Clone Group Set) [3]. Klona en gruppuppsättning kommer att kopiera hela gruppuppsättningen, inklusive alla grupper, gruppledare och medlemmar. Du kan också skapa ett nytt namn för att skilja den klonade gruppuppsättningen. Om du inte byter namn, kommer gruppnamnet vara detsamma men identifieras som en klon.

Om du vill ändra en grupp men gruppen innefattar studentinlagor, bör du klona gruppen i stället för att ändra gruppmedlemskap. Modifiera gruppen kan ha oönskade konsekvenser för studentbetygen.

Ta bort gruppuppsättningen genom att klicka på länken Ta bort (Delete) [4]. Att ta bort en grupp tar även bort alla grupper inom gruppuppsättningen.