Vad är student-rollen?

I Canvas, används studentrollen oftast för att skriva in användare som kommer att delta i en kurs för att få kurspoäng. Användare som är inskrivna som studenter kan se kursinnehåll och delta i kursuppgifter och kommunikation. Studenter kan inte se och delta i en kurs förrän den är publicerad och kursen har startat.

Andra användarroller på kursnivå med varierande kursnivå-åtkomst finns i Canvas. Designers kan arbeta med lärare (som utövar tillsyn över lärarassistenter) och tillsammans skapar de kursinnehåll som studenter och observatörer använder. För mer information om användarbehörigheter på kursnivå, se PDF-filen Kursbehörigheter i Canvas .

Studenter kan också använda Canvas student-app för att se och delta i kurser.

Använda student-roll

Den främsta användningen av studentrollen är att länka Canvas-användare till kurser där de kan gå till kursinnehåll för att få kurspoäng. Studenter kan till exempel i Canvas ofta ta quizzes och tester och lämna in uppgifter för ett kursomdöme.

Studenter kan delta i valfritt Canvas-område som deras lärare har aktiverat för kursen. Studenter kan länkas till en eller flera kurser och kan lämna in arbete, se omdömen, uppgifter och evenemang och interagera med andra kursmedlemmar.

Beroende på institution kan studenter ha olika nivåer av åtkomst till Canvas-kurser. Studenter kan ha åtkomst till alla tidigare, nuvarande och framtida kurser. Alternativt kan studenter skrivas in i individuella kurser. Studenter kan skrivas in i en kurs automatiskt via SIS-import eller manuellt av en lärare eller genom självinskrivning.

Studentåtkomst till Canvas

Nedan listas standardtillstånd i Canvas för student-rollen. Men institutioner kan ändra tillstånd för student-rollen vid behov. För att läsa mer om student-deltagande i Canvas, se Canvas studentguide.

Studenter kan:

  • Se kursmeddelanden
  • Lämna in uppgifter
  • Se kurskalendern
  • Visa och posta till öppna diskussioner
  • Visa och delta i chatt
  • Skapa konferenser och studentsamarbeten.
  • Ladda upp och hantera filer
  • Skapa ePortföljer
  • Skapa och hantera gruppsidor
  • Se deras kursomdömen
  • Visa en lista med användare i en kurs
  • Skicka meddelanden till andra användare i en kurs

Studenter kan inte:

  • Lägga till och radera objekt i en kurskalender.
  • Lägga till eller ta bort andra i en kurs
  • Publicera, avsluta och radera kurser
  • Se andra kursdeltagares omdömen
  • Lägga till och radera externa applikationer (LTI) för en kurs
  • Skapa, redigera och radera kursinnehåll, sektioner eller studentgrupper.
  • Skapa och redigera matriser.
  • Lägga till, redigera och radera lärandemål associerade med kursinnehåll.
  • Radera och låsa diskussioner och redigera andras diskussionsposter
  • Läs SIS-data
  • Visa kursanalys och användningsrapporter för en kurs
  • Visa och länka till frågebanker
  • Visa alla studentgruppsidor för en kurs
  • Visa redovisningsspårning för bedömning

Begränsningar för student-roll

  • Studenter kan endast visa innehåll för en kurs de är inskrivna i.
  • Studenter kan inte se låst eller opublicerat kursmaterial.
  • Om aktiverad på kontonivå, kan studenter skapa, redigera och radera möten i schemaläggaren i kurskalendern som är synliga för andra kursmedlemmar.
  • Studenter kan se och kommentera andra studenters inlämningar om en lärare har aktiverat detta val för en uppgift.
  • Varje lärare kan anpassa länkarna i kursnavigeringen och begränsa antalet funktioner som studenter och observatörer kan se. Studenter kan eller kanske inte kan se länkar till vissa funktioner.